Правителството на Косово въведе 100-процентни мита за вноса на стоки на

...
Правителството на Косово въведе 100-процентни мита за вноса на стоки на
Коментари Харесай

Косово затегна още повече митата за вноса от Сърбия

Правителството на Косово въведе 100-процентни мита за вноса на артикули на задгранични компании, които имат лични индустриални предприятия в Сърбия. Така на процедура управляващите в Прищина блокираха целия импорт в страната от сръбска територия, без значение от страната на произхода на стоките.

Миналия месец държавното управление на Рамуш Харадинай наложи 100-процентни мита върху вноса на артикули, създадени в Сърбия и Босна и Херцеговина. Мярката обаче не обхвана продукцията на задграничните компании, опериращи в страната. С последното решение на Прищина под ударите на новите мита попаднаха девет задгранични компании, които имат фабрики в западната ни съседка.

Ресорният министър Енрихт Шаля разясни, че на държавното управление на Косово е препоръчано от „ другари партньори“ всички компании от Сърбия да бъдат третирани по идентичен метод.

Министър-председателят Рамуш Харадинай акцентира, че последното, както и предходното решение за увеличение на митата за вноса от Сърбия и Босна и Херцеговина е отговор на нападателната и враждебна политика на Белград към страната.

Харадинай акцентира, че  митата ще останат в действие до признаването на Република Косово от Сърбия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР